С новата батерия електромобилът минава до 300 км в реални

...
 
С новата батерия електромобилът минава до 300 км в реални
Коментари Харесай

Renault ZOE стига от София до Русе на ток

  С новата батерия електрическият автомобил минава до 300 км в действителни условия
От есента на 2015 година у нас се продава напълно електрическият модел Renault ZOE. Първоначално френският електрически автомобил се оферираше с мотора R240, с който пробегът по време на проби за хомологация беше до 240 км. В действителни условия обаче самостоятелният пробег на автомобила варираше сред 120 и 170 км според от стила на шофиране и климатичните условия. За да даде на клиентите по-голям самостоятелен пробег, в този момент Renault сложи в ZOE нова батерия Z.E. 40.

Оборудвано с новата батерия, Renault ZOE има напълно електрически пробег от 400 км съгласно цикъла NEDC, което е два пъти повече от пробега, който моделът оферираше при дебюта си и най-дългият пробег от всички всеобщи електрически автомобили. В действителни условия с новата батерия ZOE има самостоятелен пробег от 300 км в действителни пътни условия при шофиране в градска и извънградска среда, което значи, че ще стигнете от София до Русе да вземем за пример без да зареждате в контакта.

 
 Задните светлини са транспарантни със наследник край и стават червени единствено при прекъсване и през нощта. Задните светлини са транспарантни със наследник край и стават червени единствено при прекъсване и през нощта.
 

Новата батерия подвига последната психична преграда, която стои на пътя на покупката на електромобил, защото потребителите на ZOE към този момент могат да пътуват по-далеч и да се любуват на по-голямо многообразие от пътувания без да се тревожат за зареждане. Това прави вероятни почивките отвън града през уикенда. Новото ZOE дружно с новата батерия Z.E. 40, се създава в завода на Renault във Флен, Франция, а доставките му в България към този момент започнаха. Цената на ZOE R90 Long Range с равнище на съоръжение Life е 63 990 лв., а в равнище Intense стартира от 66 990 лв.. Голямо преимущество е опцията да се паркира гратис в синята и зелена зона на София, както и в регионите за платено паркиране в другите градове.

 
 На таблото пред лидера има TFT-екран, а на централната подпора е 7-инчовият екран на системата R-Link. На таблото пред лидера има TFT-екран, а на централната подпора е 7-инчовият екран на системата R-Link.
 

Скоростта на зареждане на батерията Z.E. 40 е идентична с тази на общоприетата батерия, затова запълването не лишава доста време. Само 30 минути приблизително са нужни, с цел да се зареди батерията за изминаване на спомагателни 80 км, когато тя бъде включена към една от многото публични зарядни станции в Европа. ZOE продължава да е оборудвано с функционалността Quick Charge, с цел да се възползва в цялостна степен от оптималния потенциал на станциите за бързо зареждане, ситуирани по продължение на магистралните коридори.

Новата батерия Z.E. 40 на ZOE предлага 41 кВтч потребна сила, което се равнява на съвсем двойно повече от опцията за предпазване на сила на общоприетата батерия. ZOE върви в комплект със заряден кабел за всички равнища на заряд. В автомобила той се включва в контакт, ситуиран под логото начело. То се отключва или посредством картата Renault, или посредством бутон от лявата страна на кормилото. Когато кабелът се включи, сигналът Z.E. светва. Мига синя светлина, която демонстрира, че зареждането е в ход, а когато то приключи, светлината свети непрекъснато.

 
 Обемът на багажника е 338 литра и нараства до 1225 литра при прегъване на задните облегалки. Обемът на багажника е 338 литра и нараства до 1225 литра при прегъване на задните облегалки.
 

Благодарение на новата регенеративна система, която разрешава на мотора да работи като генератор, батерията се презарежда по време на закъснение и прекъсване. Когато лидерът освободи педала на газта, моторът възвръща кинетична сила и я трансформира в електричество, което презарежда батерията. Renault ZOE е първият автомобил, който общоприетоо е оборудван с високо ефикасните гуми Michelin Energy E-V. Те понижават високите енергийни загуби от съпротивлението при търкаляне, поемайки дружно с това ускорението на електрическите автомобили.

Огромно значение за увеличение на пробега има стилът на шофиране на водачите на ZOE. Ако карат икономично и употребяват двигателната спирачка, те могат да подобрят пробега приблизително с 16%. В режим ECO, който се задейства от бутон на централната подпора, пробегът се усилва с до 10%. Ако лидерът се нуждае от по-мощно ускоряване, когато изпреварва, функционалността може да се изключи посредством мощно натискане на педала на газта. На TFT-екрана пред лидера се изписва цялата нужна информация за параметрите на стила шофиране и пробега на колата.

 
 Само 30 минути приблизително са нужни, с цел да се зареди батерията за изминаване на спомагателни 80 км. Само 30 минути приблизително са нужни, с цел да се зареди батерията за изминаване на спомагателни 80 км.
 

В града Renault ZOE е чевръст автомобил, елементарен за ръководство и занимателен за шофиране, с невисок център на тежестта и особено кормилно ръководство, гуми и амортисьори. ZOE се държи добре по време на всевъзможен тип пътувания, без значение дали бързате в града или сте на автомагистралата. Той е спокоен и спокоен за ръководство, без никакъв звук или трептения от мотора. Renault ZOE е основано на платформа, употребена в последното потомство Clio.

Синхронизираният електромотор е с мощ от 90 к.с. и генерира оптимален въртящ миг от 220 Нм съвсем незабавно, за по-малко от една стотна от секундата, за мощно ускоряване и вдишване от най-ниските обороти. Ускорението от място до 50 км/ч лишава единствено 4 секунди. Позицията на батерията под пода оказва помощ за салдото на тежестта сред предната и задната ос и за по-добро сцепление. Управлението е тъкмо и леко, като кормилото прави едвам 2,7 завъртания от край до край, което го прави доста маневрен. ZOE е изключително спокоен при скорост до 40 км/ч. Над тази граница главните звуци, които се чуват, идват от търкалянето на колелата по пътя и въздушния поток над купето.

 
 В рамките на 20 дни годишно, клиентите ще могат да употребяват друга кола с бензинов или дизелов мотор. В рамките на 20 дни годишно, клиентите ще могат да употребяват друга кола с бензинов или дизелов мотор.
 

Макар пробегът на електрическото Renault ZOE да е доста повишен и да е изцяло задоволителен за градски дистанции и пътувания наоколо до обитаемото място, несъмнено мнозина от клиентите ще са обезпокоени да тръгнат към далечни дестинации с него, защото на всеки 300 км ще би трябвало да го зареждат с ток. Затова при покупката на Renault ZOE, бъдещите притежатели получават опцията да пътуват без електрическите ограничавания, които постанова инфраструктурата в България все още. При покупката на електрическото Renault ZOE, оторизираният дилър за продажба на електрически коли Renault „ Омникар Ауто ” дава бонус от различен автомобил с мотор с вътрешно горене – бензинов или дизелов.

 
 Голямо преимущество е опцията да се паркира гратис в синята и зелена зона на огромните градове. Голямо преимущество е опцията да се паркира гратис в синята и зелена зона на огромните градове.
 

Автомобилът ще може да се употребява в границите на 20 дни годишно при нужда от пътешестване до места, които са отвън пробега на Renault ZOE. Промоцията при покупка на ново Renault ZOE е годна до края на 2017 година Офертата включва специфични условия за лизинг с лихвен % от 3,3% за стимулиране на екологичния електрически превоз. Предложението е годно в границите на 5 години от датата на закупуване на автомобила. Клиентите ще имат опцията да разпределят предоставените 20 дни годишно по отношение на техните стремежи – еднократно или на части. По този метод всички притежатели на новото Renault ZOE ще имат разполагаем бензинов или дизелов автомобил да вземем за пример за два пъти по 10 дни или пък за две седмици и три уикенда през цялата година.

 
 Под предния похлупак се намира синхронен електромотор, който се зарежда с кабел в контакт под логото. Под предния похлупак се намира синхронен електромотор, който се зарежда с кабел в контакт под логото.
 

Renault ZOE R90 Long Range Life

Трифазен синхронен електромотор

1-степенна автоматизирана трансмисия

90 к.с. оптималната мощ

220 Нм оптимален въртящ миг

13,2 секунди ускоряване от 0-100 км/ч

135 км/ч оптималната скорост

133 Вч/км смесен разход на сила

0 г/км излъчвания на СО2

63 990 лв. цена на модела

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР